Dzurinda rokoval v Paríži o prehĺbení spolupráce

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:23 • 2 min
Dzurinda rokoval v Paríži o prehĺbení spolupráce

Dzurinda rokoval v Paríži o prehĺbení spolupráce

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda absolvoval dnes pracovnú návštevu Francúzska, počas ktorej sa stretol so svojím rezortným partnerom Bernardom Kouchnerom a s prezidentským diplomatickým poradcom Jeanom-Davidom Levittom.
      Obe strany na rokovaniach vyzdvihli dobrú úroveň vzájomných vzťahov a spolupráce v rámci Strategického partnerstva, uzatvoreného v roku 2008 a prerokovali možnosti jej ďalšieho prehĺbenia v oblasti jadrovej energetiky, investícií a priemyslu.
      Dzurinda potvrdil pozvanie pre francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho na návštevu Slovenska.
      Predmetom rozhovorov bola otázka integrácie štátov západného Balkánu. Šéfovia diplomacií ocenili spoločný postup Srbska a EÚ pri predložení kompromisnej verzie rezolúcie o Kosove Valnému zhromaždeniu OSN. Diskutovali aj o posilnení ekonomickej spolupráce krajín EÚ vrátane sprísnenia opatrení na kontrolu a zabezpečenie plnenia Paktu rastu a stability a potreby reforiem únie.
      Francúzski partneri informovali o situácii ohľadne repatriácie rómskych občanov. Ministri poukázali na potrebu európskeho riešenia a využitia mechanizmov a zdrojov existujúcich v rámci EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies