Dzurinda pripúšťa spoluprácu s SaS, pri matovičovcoch má otázniky

NETKY.SK • 10 Január 2012, 09:25 • 2 min
Dzurinda pripúšťa spoluprácu s SaS, pri matovičovcoch má otázniky

Dzurinda pripúšťa spoluprácu s SaS, pri matovičovcoch má otázniky

slovakia

left justify in out

img

Strana SDKÚ-DS nevylučuje z povolebnej spolupráce nikoho okrem Smeru-SD a SNS. V hre je teda aj opätovná spolupráca so stranou SaS. OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igora Matoviča vyvolávajú otázniky. Vyplýva to z vyjadrení predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu.
"Nemienime sa urážať, že SaS povalila vládu. V politike sme dosť dlho na to, aby sme vedeli pochopiť aj korigovanie niektorých postojov. Kľúčové bude, ako budeme vnímať úlohu Slovenska v eurozóne a v EÚ a či budeme všetci odhodlaní chrániť našu menu a úspory našich ľudí. Toto rozhodne," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Dzurinda.
Pokiaľ ide o matovičovcov, Dzurinda si nimi nie je istý, keďže ich ako novú stranu v podstate nepozná. "Nikoho sa nechcem dotknúť ani podceniť, ale ak vzniká strana bez toho, aby mala jasné ideové ukotvenie, tak to v mojom vnútri vyvoláva skôr otázniky a pochybnosti," povedal.
Zároveň opätovne zdôraznil, že o novej vláde rozhodnú voliči a politické strany samotné. "Záleží na tom, ako rozhodnú voliči a na tom, či politické strany, ktoré prekročia prah zvoliteľnosti, budú alebo nebudú schopné a ochotné hľadať programový prienik. SDKÚ-DS bude ochotné hľadať programový prienik s každým okrem Smeru-SD a SNS," uzavrel Dzurinda.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies