Džochar napísal odkaz na loď, svojho zastreleného brata považuje za mučeníka

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 07:02 • 2 min
Džochar napísal odkaz na loď, svojho zastreleného brata považuje za mučeníka

NEW YORK - Jeden z čečenských bratov, ktorí spáchali aprílový bombový útok na bostonský maratón, zanechal odkaz v lodi, kde ho polícia po veľkom pátraní objavila.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových informácií amerických médií v ňom zabitých pri ich útoku označil za nechcené obete americkej invázie do Iraku a Afganistanu. Tínedžer, ktorý spáchal útoky spolu so svojim bratom Tamerlanom, taktiež napísal: "Keď útočíte na jedného moslima, útočíte na všetkých." Americké médiá zároveň priniesli jeho vyjadrenia, v ktorých neľutuje zabitie jeho staršieho brata, keďže ho považuje za mučeníka.

Pri útokoch v Bostone zahynuli traja ľudia a vyše 260 osôb utrpelo zranenia. Tamerlana Carnajeva, ktorý mal v minulom roku navštíviť Dagestan, zastrelili pri policajnej naháňačke, jeho mladší brat 19-ročný Džochar sa nachádza vo väzenskej nemocnici so strelnými zraneniami. Obvinili ho z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže dostať trest smrti. Džochar medzičasom vyšetrovateľom priznal, že činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies