Džíp vbehol do davu ľudí na pekinskom námestí, následne začal horieť!

NETKY.SK • 28 Október 2013, 08:05 • 2 min
Džíp vbehol do davu ľudí na pekinskom námestí, následne začal horieť!

PEKING - Na Námestí nebeského pokoja (Tchien-an-men) v Pekingu, dejisku prodemokratických protestov v roku 1989, krvavo potlačených vládou, vbehol dnes džíp do davu ľudí. O život prišli traja ľudia a celý rad ďalších utrpel zranenia, citovala čínsku políciu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia na svojom oficiálnom mikroblogu uviedla, že auto, ktoré išlo po ceste križujúcej námestie, vybehlo na jeho severnej strane z cesty, prerazilo bariéry a začalo horieť. Zranenia utrpeli "mnohí" turisti i policajti.

O život prišiel vodič a dvaja cestujúci v džípe, uviedla čínska tlačová agentúra Sinchua.

Svedok, ktorého citoval Reuters, videl požiarne vozidlá, sanitku a mnoho policajných áut, ktoré sa náhlili k miestu incidentu, odkiaľ stúpal k oblohe čierny dym. Hlavnú cestu cez Tchien-an-men na chvíľu uzavreli. Námestie, ktoré je obľúbenou turistickou atrakciou, polícia následne evakuovala. Auto havarovalo v blízkosti hlavného vstupu do Zakázaného mesta, kde je nad námestím zavesený obrovský portrét zakladateľa Komunistickej strany Číny Mao Ce-tunga. Na námestí Tchien-an-men je vždy sprísnená bezpečnosť vzhľadom na to, že sa nachádza v blízkosti budovy ústredného výboru komunistickej strany i budovy parlamentu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona