Džihádistu z IS v Nemecku odsúdili na 8,5 roka

NETKY.SK • 8 November 2016, 17:21 • 2 min
Džihádistu z IS v Nemecku odsúdili na 8,5 roka

FRANKFURT NAD MOHANOM - Tridsaťročného nemeckého občana poslal dnes Vrchný krajinský súd vo Frankfurte nad Mohanom na 8,5 roka za mreže za členstvo v teroristickej organizácii Islamský štát (IS), vojnové zločiny v Sýrii a porušenie platných nemeckých zákonov v oblasti ozbrojovania sa. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na fakt, že muž bol dva roky vo vyšetrovacej väzbe v Nemecku a na to, že necelý rok strávený za mrežami v Turecku mu vzhľadom na tamojšie väzenské pomery zarátali trojnásobne, sa však džihádista môže ocitnúť na slobode podstatne skôr.

 

Sudcovia považovali v procese za preukázané, že obžalovaný od septembra 2013 do februára 2014 bojoval ako člen IS v Sýrii, pričom mobilným telefónom nakrútil okrem iného scénu, ako odrezáva padlému nepriateľskému vojakovi uši a nos.

 

Práve fotografie a videozáznamy, na ktorých figuroval v bielej košeli s emblémom IS, viedli i k jeho odsúdeniu za členstvo v tejto organizácii, pretože expert na islam v súdnej sieni uviedol, že nečlenovia IS majú prísne zakázané mať takéto symboly našité na odeve.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona