Džihádistu s nemeckým pasom budú súdiť aj za zverstvá páchané na rukojemníkoch v Sýrii

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 18:08 • 2 min
Džihádistu s nemeckým pasom budú súdiť aj za zverstvá páchané na rukojemníkoch v Sýrii

FRANKFURT NAD MOHANOM - Tridsaťročný džihádista sa bude pred nemeckým súdom zodpovedať aj zo zhanobenia mŕtveho tela padlého nepriateľa v oblasti sýrskeho Aleppa.

slovakia

left justify in out

O rozšírení žaloby voči Abdelkarimovi El B. pre členstvo v teroristickej organizácii o trestný čin vojnového zločinu informoval dnes v Karlsruhe nemecký generálny prokurátor. Muž s nemeckým pasom, ktorý pred cestou do Sýrie v roku 2013 žil vo Frankfurte nad Mohanom, opakovane bojoval v prvej línii v radoch IS, píše tlačová agentúra DPA.


Obžalovaný nakrúcal mobilom, keď džihádisti odrezali dvom padlým uši a nosy a strieľali im do hlavy; samotný nemecký džihádista jednému z nich kopol do tváre. Muža zadržali vo februári 2014. Po prepustení na slobodu v roku 2015 sa vrátil do Nemecka, od zadržania vo februári 2015 je vo vyšetrovacej väzbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies