Džihádisti z Islamského štátu hlásia smrť ďalšieho belgického bojovníka

NETKY.SK • 19 August 2015, 12:53 • 2 min
Džihádisti z Islamského štátu hlásia smrť ďalšieho belgického bojovníka

BRUSEL - Boje v Sýrii si vyžiadali život ďalšieho občana Belgicka, ktorý odišiel bojovať na strane radikálnej organizácie Islamský štát (IS), uviedla dnes tlačová agentúra Belga s odvolaním sa na viaceré zdroje zo siete Twitter.

slovakia

left justify in out

Padlým bojovníkom má byť belgický rodák známy pod prezývkou Abu Al-Mariya Al-Belgiki. Jeho smrť hlási viacero účtov na Twitteri spojených s IS. Belga upozorňuje, že informácie zatiaľ nie je možné overiť z nezávislých zdrojov.

 

Pravá totožnosť Al-Belgikiho úradom nie je známa. Uvedené meno je jeho "bojovým menom", pod ktorým napríklad v januári tohto roku velebil útoky islamistických radikálov na parížsku redakciu časopisu Charlie Hebdo.

 

Príspevky Al-Belgikiho na sociálnych sieťach boli v holandskom a anglickom jazyku. Bojovník IS sa prostredníctvom internetu neraz vysmieval belgickým bezpečnostným službám. "Sledujú ma od mojich 14 rokov, ale cez bruselské letisko som prešiel ako po masle," vystatoval sa džihádistický bojovník.

Za posledné tri roky sa k džihádistickým bojovníkom v Iraku a v Sýrii pripojilo už vyše 450 Belgičanov. V celkovom počte bojovníkov sa Belgicko zaraďuje na štvrté miesto v EÚ po Francúzsku, Nemecku a Británii, zatiaľ čo v pomere k počtu obyvateľov Belgicko tomuto rebríčku jasne dominuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies