Džihádisti v Burkine Faso zaútočili na kasárne, zabili najmenej 12 vojakov

NETKY.SK • 16 December 2016, 18:26 • 2 min
Džihádisti v Burkine Faso zaútočili na kasárne, zabili najmenej 12 vojakov

OUAGADOUGOU - Najmenej 12 vojakov zahynulo dnes v západoafrickom štáte Burkina Faso, keď na ich kasárne zaútočili desiatky moslimských extrémistov. Podľa oficiálnych zdrojov sa útok odohral v ranných hodinách v meste Nassoumbou na severe Burkiny Faso, blízko hranice s Mali.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení útočníci podpálili v areáli kasární viacero objektov vrátane stanov a vozidiel. Burkinský prezident Roch Marc Christian Kaboré označil udalosť v meste ležiacom približne 230 kilometrov severne od hlavného mesta Ouagadougou za teroristický čin a zrušil plánovanú cestu do Nigérie, kde sa mal zúčastniť na rokovaní o kríze v Gambii.

 

K dnešnému útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, miestna rozhlasová stanica Radio Omega však s odvolaním sa na armádu uviedla, že ozbrojenci prišli do Nassoumbou zo susedného Mali.

Džihádisti napojení na al-Káidu zaútočili v januári priamo v Ouagadougou, pričom zahynulo dokopy 30 ľudí. Z Burkiny Faso hlásili odvtedy aj niekoľko ďalších útokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies