Džihádisti odrazili ofenzívu vládnych síl na baštu IS Rakku

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 08:10 • 2 min
Džihádisti odrazili ofenzívu vládnych síl na baštu IS Rakku

DAMASK - Teroristická skupina Islamský štát (IS) odrazila ofenzívu sýrskych vládnych síl na svoju baštu, mesto Rakka na severe krajiny. Uviedli to v pondelok večer aktivisti zo Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR), o ktorých správe informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Džihádisti z IS poslali na frontovú líniu ďalších 300 bojovníkov ako posily a podarilo sa im zatlačiť sýrske jednotky ďalej od letiska v meste Tabka, 40 kilometrov západne od Rakky.

 

Vládne sily za podpory spojeneckých milícií sa pritom v nedeľu priblížili na sedem kilometrov od uvedeného letiska, vyplýva z údajov SOHR. Bolo to najbližšie, ako sa jednotky sýrskeho režimu dostali k Rakke, odkedy IS v auguste 2014 dobyl letisko Tabka a zmasakroval tamojšiu vojenskú posádku.

 

Ťaženie na Tabku prišlo v čase, keď Kurdmi vedené sily podporované americkými náletmi pokračujú v ofenzíve na džihádistami kontrolované mesto Manbidž, ležiace na severozápad od Rakky. Dobytie tamojšej oblasti by mohlo odrezať baštu IS od tureckej hranice a tým aj posledných spojení s vonkajším svetom, píše DPA.

 

SOHR v pondelok uviedlo, že pri bojoch okolo Manbidžu zahynulo okolo 450 príslušníkov IS vrátane 50 zahraničných bojovníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies