Džihádisti na severe Sýrie uniesli popredných opozičných aktivistov

NETKY.SK • 11 Január 2016, 08:20 • 2 min
Džihádisti na severe Sýrie uniesli popredných opozičných aktivistov

BEJRÚT - Extrémistická skupina Front an-Nusra uniesla dnes na severe Sýrie dvoch popredných opozičných aktivistov, ktorí tu prevádzkovali vlastnú rozhlasovú stanicu.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na vyhlásenie tejto stanice a údaje Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

Podľa vyhlásenia zverejneného prostredníctvom sociálnych médií členovia Frontu an-Nusra uniesli aktivistov Ráida Fárisa a Hádího Abdalláha v skorých ranných hodinách, pričom zastavili vysielanie ich stanice Radio Fresh a spálili vlajky iných povstaleckých skupín. K uvedenému prepadnutiu došlo v meste Kafr Nabil na území sýrskej provincie Idlib.

 

Sunnitská povstalecká skupina Front an-Nusra je považovaná za sýrsku odnož teroristickej siete al-Káida. Podľa vyjadrenia centra SOHR, ktoré monitoruje občiansku vojnu v Sýrii, táto skupina uniesla Fárisa ako prevádzkovateľa rozhlasovej stanice v reakcii na jeho kritiku.

 

V januári 2014 vypálili militanti zo skupiny Islamský štát na Fárisovo auto 40 projektilov, pričom mu spôsobili zranenia vyžadujúce si trojmesačnú hospitalizáciu. V decembri zase podstúpil trojdňové zadržiavanie a bitie džihádistami z Frontu an-Nusra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies