Džezový hudobník Bobby McFerrin chce v Bratislave predstaviť jedinečnú šou

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 10:41 • 2 min
Džezový hudobník Bobby McFerrin chce v Bratislave predstaviť jedinečnú šou

BRATISLAVA - Americký džezový hudobník a spevák Bobby McFerrin plánuje predstaviť počas bratislavského koncertu jedinečnú šou. Vystúpenie sa bude konať 15. júna v Starej tržnici.

slovakia

left justify in out

"Je mi celkom jedno, či spievam pre jedného fanúšika alebo pre dav. Vždy sa snažím dostať zo seba maximum. Mojím jediným cieľom totiž je robiť ľuďom radosť. Vždy a rád na koncertoch experimentujem, a tak to aj tentoraz bude o improvizácii. Máme, samozrejme, základné mantinely dané, ale nik z nás nevie, ako sa nálada na koncerte vyvinie. Podľa toho, ako bude reagovať publikum, bude vyzerať aj môj koncert. Vždy sa snažím byť originálny, aby mali ľudia dôvod prísť na môj koncert," uviedol.


Známy spevák sa venuje tiež dirigovaniu, práve to by si chcel v budúcnosti vyskúšať aj na Slovensku. "Môj otec bol sólistom. Mňa dlho bavil najmä džez, ale neskôr som sa zamiloval aj do vážnej hudby. Študoval som dirigovanie u Leonarda Bernsteina, no necítim sa ako skutočný dirigent. Je to len moje hobby. Jeden z najkrajších zážitkov bol, keď som pred tromi rokmi dirigoval Českú filharmóniu na námestí v Prahe. Také niečo by som si rád niekedy vyskúšal aj u vás. Stále sa však najviac venujem sólovému spievaniu. Mimochodom, talent sa v našej rodine skutočne dedí, môj syn je tiež úspešný hudobník, venuje sa hip-hopu," prezradil.

 

"Mám talent od Boha a som zaň veľmi vďačný. Našťastie si môj hlas nevyžaduje nejakú extra starostlivosť. Chráni mi ho príroda sama," dodal 66-ročný hudobník.


Robert Keith "Bobby" McFerrin Jr. sa do dejín hudby zapísal svojráznym vokálnym prejavom. Svetoznámym sa stal vďaka hitu Don't Worry, Be Happy z roku 1988, vďaka ktorému získal ceny Grammy v kategóriách Skladba roka, Nahrávka roka a Najlepší mužský popový spevácky výkon. Celkovo má McFerrin na konte desať zlatých gramofónikov. Počas kariéry vystupoval napríklad s Chickom Coreom, Herbiem Hancockom alebo Joeom Zawinulom. Jeho zatiaľ poslednou štúdiovkou je Spirit You All (2013).
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies