Džezová formácia Lukáš Oravec Quartet chystá turné s Dannym Grissettom

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:44 • 2 min
Džezová formácia Lukáš Oravec Quartet chystá turné s Dannym Grissettom

BRATISLAVA - Slovenská džezová formácia Lukáš Oravec Quartet vyrazí koncom septembra na turné s americkým pianistom Dannym Grissettom. So známym džezmenom sa predstavia koncertmi v Bratislave, Žiline, Košiciach, Šahách a Prahe.

slovakia

left justify in out

Lukáš Oravec Quartet vznikol začiatkom roku 2012. Kapela odvtedy odohrala množstvo klubových koncertov aj festivalových vystúpení po celej Európe a získala niekoľko ocenení. Medzi nimi napríklad hlavnú cenu a cenu za interpretačný výkon pre lídra kvartetu v roku 2012 v súťaži Young Faces of Slovak Jazz. Následne v roku 2013 vydali debutový album Introducing Lukáš Oravec Quartet, ktorý dostal cenu Esprit 2013 za najlepší slovenský album roka.

 

Dva roky na to prišla formácia s albumom Piotrology, na ktorom sa spolu s nimi objavila i saxofónová legenda Vincent Herring. Do konca roka chystá štvorica hudobníkov ďalšiu štúdiovku s názvom Ali, na ktorej si s nimi zahral ďalší legendárny džezmen, Bob Mintzer.


Lukáš Oravec je podľa Mintzerových slov úžasný mladý saxofonista, ktorý hrá a píše svoje skladby s ohňom a s kreativitou. „Jeho hudba má zvláštny zvuk a špecifickosť by sa dala pripísať aj spôsobu jeho hry. On a hudobníci, ktorými sa obklopil, sú silou, s ktorou môžete počítať,“ povedal známy džezmen o Oravcovi a jeho kvartete.


Termíny koncertov Lukáš Oravec Quartetu s Dannym Grissettom:


26. septembra - Bratislava - Nu spirit club
27. septembra - Žilina - sála Konzervatória Žilina
28. septembra - Žilina - sála Konzervatória Žilina
29. septembra - Košice - Ges Club
30. septembra - Šahy
1. októbra - Praha - Reduta Jazz Club


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies