Džezáky roztancujú kubánske rytmy aj rakúska energia

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:09 • 2 min
Džezáky roztancujú kubánske rytmy aj rakúska energia

BRATISLAVA - Na Bratislavských jazzových dňoch Slovenská sporiteľňa sa predstavia hneď dve špičkové speváčky a klaviristky. Z ďalekej Kuby pricestuje Bellita, zo susedného Rakúska sa predstaví Lia Pale.

slovakia

left justify in out

Hudobníčky tak doplnia už známych účinkujúcich, akými sú Victor Wooten, Mike Stern, John Scofield, Hugh Masekela či Robert Cray. Jubilejný 40. ročník tohto podujatia sa uskutoční od 24. do 26. októbra v bratislavskej Inchebe a deň predtým, 23. októbra, v Starej tržnici.  

 

Bellita je nielen jednou z najznámejších a najuznávanejších kubánskych jazzových klaviristiek, navyše je vynikajúca speváčka, skladateľka a perkusionistka. Do Bratislavy pricestuje so skupinou Jazztumbatá a špeciálnym hosťom Glendou. Bellita y Jazztumbatá je výborné fusion kvarteto, ktoré so svojou plnokrvnou oslavou afro-kubánskej hudby slávi úspechy na jazzových festivaloch po celom svete. V originálnom repertoári má okrem jazzu aj funky aj brazílsku hudbu s harmóniami a rytmickou štruktúrou kubánskej hudby. 

 

Lia Pale, rakúska klaviristka, flautistka a speváčka, je v súčasnosti najvýraznejším mladým talentom jazzovej scény v susednom Rakúsku. K tradičnému jazzu táto hudobníčka pristupuje netradične, inšpiráciu nachádza aj v klasickej hudbe, pope a minimalizme. Už na začiatku svojej kariéry Lia Pale vystupuje so silným repertoárom a so skúsenou sprievodnou kapelou vedenou Mathiasom Rüeggom, zakladateľom Vienna Art Orchestra a ikonou rakúskeho jazzu.

 

Bratislavské jazzové dni tento rok oslavujú 40. výročie. Festival, ktorý sa stal stálicou na slovenskej hudobnej scéne a každoročne privíta tisícky fanúšikov, aj tento rok pozval do Bratislavy hviezdy svetovej jazzovej scény. Počas štvordňového festivalu sa od 23. do 26. októbra v bratislavskej Inchebe a Starej tržnici predstavia aj Mike Stern, Victor Wooten, Robert Cray, Hugh Masekela či John Scofield. Vstupenky na festival sú v predaji v sieti Ticketportal, informácie o programe na oficiálnom webe bjd.sk. TASR informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies