Džentlmen O´Reilly sa vyhol arbitráži s Coloradom

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 18:49 • 2 min
Džentlmen O´Reilly sa vyhol arbitráži s Coloradom

DENVER - Hokejový útočník Ryan O´Reilly sa vyhol arbitráži a podpísal zmluvu na dva roky s klubom NHL Colorado Avalanche.

slovakia

left justify in out

Oproti predchádzajúcej sezóne si mierne finančne pohorší. Kým doteraz zarábal 6,5 milióna dolárov, v novom ročníku 2014/2015 dostane 5,8 milióna a v ďalšom 6,2 milióna.

 

Pôvodne požadoval 23-ročný hokejista od svojho doterajšieho zamestnávateľa minimálne 6,75 milióna dolárov za rok. Obe strany sa dohodli na zmluve krátko pred začiatkom stredajšej arbitráže. O´Reilly absolvoval najúspešnejšiu sezónu kariéry, keď dosiahol 64 bodov (28+36). V základnej časti dostal len jeden nižší trest, čím sa stal po Butchovi Goringovi (1977/1978, Los Angeles) len druhým hokejistom histórie ligy, ktorý má v štatistikách po odohraní minimálne 80 zápasov na konte dve a menej trestných minút. Paradoxne, na lavicu hanby neputoval za faul. Dvojminútový trest inkasoval v 72. stretnutí sezóny za hranie so zlomenou hokejkou, čo pravidlá nepovoľujú. Za svoje správanie získal Trofej Lady Byngovej za džentlmenský prístup.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies