Džeko s vážnejším zranením, bude pauzovať šesť týždňov

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:38 • 2 min
Džeko s vážnejším zranením, bude pauzovať šesť týždňov

SARAJEVO - Futbalový reprezentant Bosny a Hercegoviny a hráč anglického klubu Manchester City Edin Džeko bude pre zranenie chýbať na trávniku dlhšie ako pôvodne avizované tri týždne.

slovakia

left justify in out

Problémy s priťahovačom pravého stehna vyradia 28-ročného zakončovateľa možno až na šesť týždňov. Rodák zo Sarajava odkríval už po štyroch minútach pobytu z ihriska v sobotňajšom stretnutí anglickej Premier League proti Queens Park Rangers (2:2), keď nastúpil v druhom polčase ako striedajúci hráč.

"Takéto zranenie je veľmi vážne a vyžaduje si určitý čas na úplné zotavenie. Bohužiaľ, je to v rozpore s rýchlym návratom Edina na trávnik," citoval portál goal.com slová lekára reprezentácie Bosny a Hercegoviny Reufa Karabega. Stodeväťdesiattri centimetrov vysoký Džeko sa prišiel "ukázať" s aktuálnym zdravotným stavom do národného tímu Bosny a Hercegoviny, na ktorú čaká v nedeľu 16. novembra v Haife proti domácemu Izraelu súboj v B-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. 

 

Pre Bosniakov je duel veľmi dôležitý, keďže z doterajších troch zápasov tejto eliminácie vydoloval účastník MS 2014 len dva body za remízy doma s Belgickom a vo Walese. V tabuľke im patrí predposledná 5. priečka. "Ak Džeko nenastúpi, môžeme sa rozlúčiť čo i len s remízou. Keď naozaj neuspejeme, potom nás čaká veľká výzva vyhrať päť zo šiestich zostávajúcich zápasov. Samozrejme, ak chceme postúpiť na ME do Francúzska," uviedol kouč Bosny a Hercegoviny Safet Sušič, ktorému bude v Izraeli určite chýbať aj pravý obranca Avdija Vršajevič. "Som maximálne sklamaný zo skutočnosti, že nebudem môcť nastúpiť. Verím však, že spoluhráči to zvládnu aj bezo mňa a dosiahnu dobrý výsledok," uviedol Edin Džeko, ktorý v 69 stretnutiach v najcennejšom drese strelil 38 gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies