Dynamo Kyjev chce omladiť káder, nemieni preplácať legionárov

NETKY.SK • 24 November 2016, 14:18 • 2 min
Dynamo Kyjev chce omladiť káder, nemieni preplácať legionárov

KYJEV - Ukrajinský futbalový šampión Dynamo Kyjev sa po neúspešnom účinkovaní v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov vydá cestou, ktorú klub preferoval v 90. rokoch minulého storočia aj v skorších obdobiach. Zdá sa, že v kyjevskom klube odzvonilo mnohým zahraničným legionárom. Dynamo chce stavať na hráčoch, ktorých si samo vychová.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka Ligy majstrov, samozrejme, všetci v klube sme dúfali v lepšie výsledky, najmä po skúsenostiach z minulej sezóny. Vyvinulo sa to však inak. Na jar budeme hrať s iným mužstvom ako teraz. Potrebujeme sa zbaviť záťaže v podobe niektorých futbalistov, ktorí u nás iba poberajú nemalé peniaze. Nebudem ich menovať, ale je ich niekoľko. Veľké sumy, ktoré míňame na platy niektorých hráčov, radšej vynaložíme na výchovu mladých talentov, alebo dotiahneme nejakú kvalitnú posilu, ktorú skutočne potrebujeme," vyhlásil prezident Kyjevčanov Igor Surkis pre oficiálny klubový web.


"Nemôžem vyhlásiť, že uskutočníme veľké transfery, a nie je to z dôvodu, že Dynamo nie je také bohaté, ako všade píšu. Zinkasovali sme 18 miliónov eur za Dragoviča (v lete prestúpil do Leverkusenu, pozn.) a s radosťou by som priviedol jedného alebo dvoch dobrých futbalistov, ale žiaľ, do Dynama sa hrnú iba hráči, nedosahujúci úroveň tých, ktorých tu máme," doplnil Surkis.


Dve desaťročia dozadu udivovalo európsku pohárovú scénu nebojácne mužstvo kouča Valerija Lobanovského, v ktorom účinkovali známe mená - brankár Olexandr Šovkovskij, obranca Kacha Kaladze, záložník Andrij Gusin či zabijácke útočné duo Andrij Ševčenko so súčasným trénerom kyjevského klubu Sergijom Rebrovom. Surkis verí, že nadišiel čas, aby Dynamo konečne zožalo úspech s vlastnými odchovancami.


"Už teraz sú súčasťou A-tímu mnohí mladíci, Pavlo Orichovskyj, Viktor Cygankov či Arťom Besedin. Zbierajú skúsenosti, musíme im nechať dostatok času a neponáhľať sa. Títo chlapci majú perspektívu, veď iba málokomu z našich juniorov sa v posledných rokoch podarilo dostať do ´áčka´," dodal 58-ročný funkcionár.


Mimochodom, kyjevskej "juniorke" sa v mládežníckej LM darí o poznanie lepšie ako starším kolegom. Dynamo s prehľadom vyhralo svoju skupinu pred nádejami Benficy Lisabon, SSC Neapol a Besiktasu Istanbul. "Blahoželám našim chlapcom k tomuto úspechu. Som rád, že nám vyrastajú mladíci, ktorí budú schopní nahradiť hráčov z prvého tímu. Dúfam, že sa náš káder bude postupne omladzovať a utvoríme novú kostru. Do mužstva chceme zapracovať niekoľko nádejných konkurencieschopných hráčov," povedal tréner Dynama Kyjev Sergij Rebrov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies