Dvor remesiel ÚĽUV bude opäť patriť deťom

NETKY.SK • 1 Jún 2011, 08:27 • 2 min
Dvor remesiel ÚĽUV bude opäť patriť deťom

Dvor remesiel ÚĽUV bude opäť patriť deťom

slovakia

left justify in out

img

Priestory Dvora remesiel Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) na bratislavskej Obchodnej ulici budú aj počas tohtoročného Medzinárodného dňa detí (MDD) patriť deťom. V stredu (1. 6.) v čase od 10.00 do 16.00 h budú v dielňach a galérii ÚĽUV interaktívne prednášky, tvorivé dielne aj čítanie ľudových rozprávok. Vstup bude voľný. Informáciu TASR poskytla manažérka ÚĽUV Mária Tomová.
      "Toto tradičné podujatie nadväzuje na našu celoročnú prácu s deťmi. Dlhodobo sa snažíme podporovať v deťoch vzťah k tradičnému remeslu a tradičnej ľudovej kultúre. Myslíme si, že rozvoj estetiky a zručností je cesta individuálneho rozvoja aj spôsob, ako prirodzene získať vzťah k našej bohatej kultúrnej tradícii," uviedol pre médiá vedúci oddelenia podujatí a výstav ÚĽUV Matej Moncoľ.
      Záujem detských návštevníkov a ich dospelého sprievodu sa sústredí na tvorivé dielne Centra remesiel ÚĽUV, čítanie slovenských ľudových rozprávok v podaní Lucie Arendášovej-Barcziovej aj na špeciálnu ponuku detských hračiek.
      Ústredie ľudovej umeleckej výroby plní od roku 1945 funkciu celoštátneho dokumentačného, informačného, vzdelávacieho centra a zároveň múzea ľudovej umeleckej výroby. Vo svojej činnosti integruje aktivity vedúce k zachovaniu a rozvíjaniu tradičných remesiel a ľudovej umeleckej výroby v súčasných podmienkach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies