Dvom Slovákov a jednej Ukrajinke hrozí väzenie za prevádzačstvo

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 10:56 • 2 min
Dvom Slovákov a jednej Ukrajinke hrozí väzenie za prevádzačstvo

Bratislava - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície minulý týždeň obvinil dvoch Slovákov a jednu Ukrajinku z trestných činov prevádzačstva a z legalizácie príjmu z trestnej činnosti, spáchané organizovanou skupinou.

slovakia

left justify in out

Za prevádzačstvo im hrozí trest odňatia slobody vo výške dva až osem rokov a za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti päť až 12 rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová.

"Podľa zistení polície organizovaná skupina pôsobila ešte v roku 2005. Konateľ spoločnosti so sídlom na Ukrajine, 54-ročný Emil M., spolupracoval so 49-ročnou Máriou G. a so 65-ročným Pavlom J. Ich cieľom bolo nedovolené získanie povolenia na pobyt a zamestnanie na území Slovenskej republiky minimálne pre 35 osôb pochádzajúcich z Ukrajiny," informovala hovorkyňa. Osoby z Ukrajiny nakoniec pracovali  pre iné spoločnosti, ako sa v zmluve dohodli. Vykonávali tak nelegálnu prácu.

Podľa doterajších zistení sa organizovaná skupina obohatila o 250.000 eur. Všetci traja sú stíhaní na slobode. Podľa Baloghovej vyšetrovanie naďalej pokračuje a je pravdepodobné, že budú obvinené ďalšie osoby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona