Dvom obžalovaným z vraždy Politkovskej navrhli doživotie

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 17:17 • 2 min
Dvom obžalovaným z vraždy Politkovskej navrhli doživotie

MOSKVA - Ruskí prokurátori požiadali dnes súd o vymeranie doživotného trestu odňatia slobody pre dvoch mužov obžalovaných z vraždy novinárky Anny Politkovskej z roku 2006, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Porota minulý týždeň uznala piatich mužov za vinných zo spáchania vraždy. Možnému doživotiu čelia Rustam Machmudov, ktorého usvedčili zo streľby na Politkovskú v jej dome v Moskve, a jeho strýko Lom-Ali Gajtukajev, ktorého usvedčili z organizovania logistiky.
     

Prokurátori požiadali súd, aby Machmudovovho brata Džabraila poslal do väzenia na 19 rokov a ďalšieho brata, Ibragima, na 15. Dvojica novinárku sledovala v deň vraždy. Pre bývalého policajta Sergeja Chadžikurbanova žiada obžaloba 22-ročný trest.
     

Vynesenie konečného verdiktu nad piatimi obžalovanými sa očakáva 9. júna, uviedla agentúra DPA.
     

Džabraila, Ibragima a Chadžikurbanova súd v roku 2009 oslobodil spod obžaloby, najvyšší súd však verdikt zrušil a nariadil nový súdny proces. Rustam unikal úradom do roku 2011. 
     

Doživotie je v Rusku maximálnym trestom vzhľadom na moratórium na trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies