Dvom juhoamerickým funkcionárom hrozí doživotný dištanc, priznali sa ku korupcii

NETKY.SK • 18 Február 2016, 12:29 • 2 min
Dvom juhoamerickým funkcionárom hrozí doživotný dištanc, priznali sa ku korupcii

ZÜRICH - Žalobcovia etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) žiadajú doživotné vylúčenie z diania v tomto odvetví pre dvoch juhoamerických funkcionárov.

slovakia

left justify in out

Bývalí viceprezidenti Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Luis Bedoya z Kolumbie a Čiľan Sergio Jadue sa už priznali americkým vyšetrovateľom pátrajúcim po korupcii vo svetovom futbale.

 

Prípad sa dostane pred sudcov etickej komisie FIFA, dátum pojednávania zatiaľ nestanovili. Podľa decembrového obvinenia federálnej prokuratúry USA Bedoya a Jadue prijali šesťciferné úplatky spojené s vysielacími právami na turnaje. Obidvaja sa priznali k vydieraniu a podvodom. Prišli o peniaze na švajčiarskych a amerických bankových účtoch. Bedoya bol členom výkonného výboru FIFA, rezignoval v novembri minulého kalendárneho roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona