Dvojzápas Astany s Celticom priniesol rekordný počet gólov v play off LM

NETKY.SK • 23 August 2017, 11:17 • 2 min
Dvojzápas Astany s Celticom priniesol rekordný počet gólov v play off LM

Astana - O rekordný zápis sa v rámci play off Ligy majstrov postarali futbalisti Celticu Glasgow a FC Astana. V ich vzájomnom dvojzápase padlo celkovo dvanásť gólov. Doterajším rekordom bolo 11 presných zásahov v konfrontácii medzi FC Pacos de Ferreira a Zenitom Petrohrad zo sezóny 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Škótsky šampión bol pred utorňajšou odvetou v ideálnej pozícii, v prvom zápase vyhral nad kazašským tímom jednoznačne 5:0. Astana však zdramatizovala súboj o miestenku v skupinovej fáze LM, keď v 69. minúte viedla nad Celticom už 4:1. Góly Oliviera Ntchama a Leigha Griffithsa v závere zápasu napokon znamenali spečatenie postupu škótskeho celku aj napriek prehre 3:4 v odvete.

 

"Treba pochváliť Astanu. Zmenili formáciu, útočili a riskovali. Zrazu sme sa dostali pod tlak. Treba však pochváliť mojich hráčov, ktorí si za stavu 1:4 dokázali vytvárať šance. Druhý gól bol pre nás dôležitý. Od tohto momentu sme sa upokojili. Celkovo sme v dvojzápase dali osem gólov, ale mohli sme byť lepší na lopte a v obrane. Išlo však o dobrý a poučný dvojzápas. Teraz môžeme oslavovať, je to pekný úspech," povedal pre uefa.com tréner Celticu Brendan Rodgers.

 

Škótsky zástupca sa predstaví v skupinovej fáze LM desiatykrát. Astana naopak vypadla už druhý rok za sebou proti rovnakému súperovi a zahrá si len v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies