Dvojnásobný olympijský víťaz Gebrselassie sa stal prezidentom Etiópskej atletickej federácie

NETKY.SK • 6 November 2016, 12:28 • 2 min
Dvojnásobný olympijský víťaz Gebrselassie sa stal prezidentom Etiópskej atletickej federácie

ADDIS ADEBA - Dvojnásobný olympijský víťaz v behu 10 000 metrov z Atlanty 1996 a Sydney 2000 Haile Gebrselassie sa stal prezidentom Etiópskej atletickej federácie (EAF).

slovakia

left justify in out

Bývalý famózny vytrvalec a niekdajší držiteľ najlepšieho času v maratóne (2:03:59 h) po svojom sobotňajšom zvolení krátko poznamenal: "Smerovanie etiópskej atletiky nebolo na správnej ceste."


Štyridsaťtriročný (nar. 18. apríla 1973) rodák z mesta Asella priznal, že ho v novej pozícii čaká veľa práce. "Etiópska atletika je poznačená viacerými dopingovými obvineniami. Chcem sa aktívne podieľať na očistení a robiť potrebné náležitosti čo najlepšie a najsprávnejšie," vyznal sa v nedávnom rozhovore pre The Associated Press štvornásobný svetový šampión na 10 000 m Haile Gebrselassie.

 

Svetová antidopingová agentúra i Medzinárodná asociácia atletických federácií vyzvali Etiópiu, aby posilnila svoj antidopingový program. Šiestim etiópskym atlétom v tomto kalendárnom roku pozastavili činnosť pre podozrenie z dopingu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies