Dvojnásobný majster sveta Hlaváč sa vracia na ľad

NETKY.SK • 28 Január 2016, 09:26 • 2 min
Dvojnásobný majster sveta Hlaváč sa vracia na ľad

PRAHA - Po takmer ročnej prestávke sa do hokejového kolotoča vracia český veterán Jan Hlaváč. Skúsený 39-ročný útočník si znova bude obliekať dres Kladna v druhej najvyššej súťaži, k mužstvu sa pripojí v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Ak by sa mu s tímom nepodarilo postúpiť do baráže, sezónu dohrá v pražskej Sparte. Informoval o tom server hokej.cz s odvolaním sa na web vasekladno.cz.

Ľavý krídelník Hlaváč je strelec zlatého gólu Fínom z finále majstrovstiev sveta v Nórsku 1999. S Českom získal titul aj o šesť rokov neskôr v Rakúsku a v zbierke má tiež striebro z lotyšskej Rigy 2006 a bronz zo Švajčiarska 1998. V zámorskej NHL si odkrútil 436 zápasov s bilanciou 90 gólov a 134 asistencií.

 

V New Yorku Rangers bol na prelome tisícročí súčasťou "Czech-mate line" s krajanmi Radkom Dvořákom na pravom krídle a Petrom Nedvědom v strede útoku. Hral tiež za Philadelphiu, Vancouver, Carolinu, Tampu Bay a Nashville. Od roku 2008 pôsobí v Európe - striedavo vo Švédsku a Česku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona