Dvojnásobného vraha Štefana Sz. odsúdili dnes na doživotie

NETKY.SK • 16 Október 2013, 15:58 • 2 min
Dvojnásobného vraha Štefana Sz. odsúdili dnes na doživotie

BRATISLAVA - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdil dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) Štefana Sz. za dvojnásobnú úkladnú vraždu jeho veriteľov.

slovakia

left justify in out

Verdikt ešte nie právoplatný, keďže obžalovaný sa voči nemu po vynesení okamžite dovolal. Prípadom sa teda bude zaoberať Najvyšší súd SR. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. V kauze sa pojednávalo dovedna deväť dní.

Proces so Štefanom Sz. sa začal 26. augusta. Súd vypočul dovedna desať svedkov a 16 znalcov. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy je Štefan Sz. obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Podľa prvého bodu obžaloby mal v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vystreliť na Tibora Kovácsa a zabiť ho.

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, mal vylákať Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany a usmrtiť ho dvoma výstrelmi do hlavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies