Dvojnásobná atletická olympijská víťazka Veronica Campbellová-Brownová dopovala

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 13:42 • 2 min
Dvojnásobná atletická olympijská víťazka Veronica Campbellová-Brownová dopovala

KINGSTON - Jamajská atletická hviezda Veronica Campbellová-Brownová, úradujúca majsterka sveta v behu na 200 m, mala pozitívny dopingový nález a nezúčastní sa na augustovom svetovom šampionáte v Moskve. Podľa sobotňajších informácií denníka Gleaner a jamajskej štátnej televízie mali 31-ročnú šprintérku pozitívne testovať na zakázané diuretikum lasix po mítingu 4. mája v Kingstone, kde vyhrala za 11,01 s. Campbellová-Brownová sa odhlásila z mítingu v Kanade (29. júna) a nezúčastní sa na budúci týždeň ani na jamajskom šampionáte, ktorý je zároveň kvalifikáciou na MS.

slovakia

left justify in out

Campbellová-Brownová získala na OH 2004 v Aténach a 2008 v Pekingu zlato na 200 m, vlani v Londýne dobehla štvrtá. Z britskej metropoly odišla s bronzom na 100 m a striebrom zo štafety na 4x100 m. Na majstrovstvách sveta a olympijských hrách si vybojovala celkovo šestnásť cenných kovov. Lasix má kryť užitie ďalších zakázaných látok. Svetová antidopingová agentúra (WADA) informovala Jamajčanku o pozitívnom teste 3. júna. Campbellová-Brownová mala podľa denníka Gleaner vo štvrtok v Montreale byť na otváraní B-vzorky, ktorá bola rovnako pozitívna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies