Dvojitý útok v Nigérii si vyžiadal 40 obetí

NETKY.SK • 12 December 2014, 08:23 • 2 min
Dvojitý útok v Nigérii si vyžiadal 40 obetí

JOS - Na trhovisku pri autobusovej stanici v nigérijskom meste Jos vybuchli vo štvrtok večer dve bomby. Druhá zabila najmenej 40 ľudí, informovali svedkovia.

slovakia

left justify in out

Útoky, ktoré niesli rukopis islamistov z Boko Haram, zabili v rovnakej oblasti mesta už v máji 118 ľudí. Jos má zmiešanú populáciu tvorenú kresťanmi aj moslimami. Sunnitskí islamisti z Boko Haram tu už aj v uplynulý rokoch útočili na kostoly a mešity. K najnovšiemu činu sa zatiaľ nik neprihlásil. Podľa hovorcu guvernéra štátu Plateau by počet obetí mohol ešte stúpnuť. V druhom najväčšom nigérijskom meste Kano medzičasom polícia informovala, že zadržala 13-ročné dievča opásané výbušninami.

 

Armáda bojuje proti skupine Boko Haram, odkedy v roku 2009 začala svoje povstanie. Ich cieľom je založiť na obsadených územiach islamský "kalifát". Útoky islamistov v krajine si v tomto roku vyžiadali celkovo už viac než 2 000 civilných obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies