Dvojitý útok na kostoly si vyžiadal 14 mŕtvych a 80 zranených

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 12:08 • 2 min
Dvojitý útok na kostoly si vyžiadal 14 mŕtvych a 80 zranených

LÁHAUR - Pri útokoch na dva kostoly v pakistanskom meste Láhaur zahynulo 14 ľudí a takmer 80 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

K útokom došlo počas nedeľných bohoslužieb a podľa svedkov zásah bezpečnostného strážcu zabránil ďalším obetiam. K činom sa prihlásila odnož pakistanského Talibanu.

 

Výbuchy nasledovali len niekoľko minút po sebe v kresťanskej štvrti na východe mesta. Cieľmi boli jeden katolícky a jeden protestantský kostol, ktoré sú vzdialené neďaleko od seba. Podľa svedka strážca pred jedným z kostolov odmietal vpustiť dnu muža, ktorý sa následne odpálil. Zahynul strážca aj útočník. V druhom prípade išlo pravdepodobne rovnako o samovražedný útok. Nahnevaní ľudia následne zlynčovali dvoch mužov, ktorých obvinili z pomoci útočníkom. 

 

Celkovo si útoky podľa provinčného predstaviteľa pre verejné zdravie vyžiadali 14 obetí a 78 zranených. K činom sa prihlásila skupina Džamát-ul-Ahrár. Záchranná operácia stále neskončila a počet obetí tak nemusí byť konečný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies