Dvojitý bombový útok v Damasku neprežilo najmenej 15 ľudí

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 11:53 • 2 min
Dvojitý bombový útok v Damasku neprežilo najmenej 15 ľudí

DAMASK - Centrom sýrskeho Damasku v utorok otriasol dvojitý bombový útok, pri ktorom zahynulo najmenej 15 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv, zatiaľ čo sýrska štátna televízia v súvislosti s výbuchmi na námestí Mardža uvádza 14 mŕtvych a 31 zranených. Aktivisti tvrdia, že jednu z náloží odpálil samovražedný útočník v priestoroch policajnej stanice, zatiaľ čo druhý výbuch otriasol priestranstvom pred budovou. Ďalšie podrobnosti neuvádzajú, očakávajú však nárast počtu obetí, keďže viacerí zranení sú v kritickom stave. Nie je pritom jasné, či sú v počte mŕtvych zarátaní aj útočníci. Provládny televízny kanál al-Ichbáríja odvysielal zábery z miesta útoku, na ktorých vidieť značne poškodené vozidlá a zakrvavenú dlažbu.

Bombové útoky sú v centre Damasku od vypuknutia občianskej vojny pomerne časté. K väčšine z nich sa hlási džihádistická povstalecká skupina Front pre podporu sýrskeho ľudu (an-Nusra), ktorá je úzko napojená na irackú odnož al-Kájdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies