Dvojičky sa narodili pár minút po sebe, každé však v inom roku

NETKY.SK • 4 Január 2018, 15:09 • 2 min
Dvojičky sa narodili pár minút po sebe, každé však v inom roku

Sú to dvojičky, ale každé bude mať v rodnom liste iný rok narodenia. Maria Flores Riosová z kalifornského mestečka Earlimart porodila syna Joaquina Ontiverose dve minúty pred polnocou roku 2017, jeho sestrička Aitana prišla na svet o osemnásť minút neskôr, keď sa už písal rok 2018.

slovakia

left justify in out

Maria porodila takmer štyri týždne pred termínom, ktorým bol 27. január, píše server Novinky.cz. Kým Joaquin prišiel na svet prirodzenou cestou, pri Aitane museli lekári pristúpiť k cisárskemu rezu. Chlapček meria 45 centimetrov a váži 2,5 kilogramu, dievčatko je o 5 centimetrov menšie a o pol kila ľahšie. Obom novorodencom i matke sa darí dobre.

 

"Slúžim už takmer tridsať rokov, ale ešte som nemal šťastie byť pri niečom takom," povedal regionálnemu serveru okresu Kern lekár Seyed Tamjidi. 

 

Maria, teraz už matka piatich detí, je podľa svojich slov rada, že napriek predčasnému pôrodu stihla nakúpiť pre deti všetko potrebné. Pretože sa Aitana stala prvým narodeným dieťaťom v miestnej nemocnici, dostala šťastná mamička darom detské vybavenie v honote 3000 dolárov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies