Dvojici, ktorá sa vyhrážala Zuzane Čaputovej a členom vlády, hrozí doživotie

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 12:36 • 2 min
Dvojici, ktorá sa vyhrážala Zuzane Čaputovej a členom vlády, hrozí doživotie

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v piatok rozhodol o väzobnom stíhaní ženy a muža, ktorí sa vyhrážali prezidentke Zuzane Čaputovej, ako aj predstaviteľom vlády. Čelia obvineniam z terorizmu.

slovakia

left justify in out

Výhražný list adresovaný prezidentke Zuzana Čaputovej sa objavil pred niekoľkými týždňami a vzbudil vážne obavy o bezpečnosť hlavy štátu a predstaviteľov vládnej garnitúry.

 

Vtedy sa neznámy autor vyhrážal, že ak vláda a jej členovia nepodajú demisiu do konca marca, začne s útokmi na budovy, autáich rodinných príslušníkov. Informoval o tom portál noviny.sk.

 

Prípadom sa okamžite po doručení začala zaujímať nie len Národná kriminálna agentúra (NAKA), ale aj Slovenská tajná služba (SIS). Ako informovala televízia JOJ, jeden z obvinených mužov je František M. z Nitry. Druhou obvinenou osobou je žena, ktorá pre pandémiu prišla o svoju prácu. 

 

Špecializovaný trestný súd v piatok rozhodoval o ich vzatí do väzby. Sudkyňa návrhu vyhovela a obaja sú tak väzobne stíhaní. Sú obvinený z trestného činu terorizmu, začo im počas platného núdzového stavu hrozí doživotie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies