Dvojica vážnych dopravných nehôd si vyžiadala najmenej 23 mŕtvych

NETKY.SK • 25 November 2013, 18:11 • 2 min
Dvojica vážnych dopravných nehôd si vyžiadala najmenej 23 mŕtvych

BRAZÍLIA - Najmenej 15 ľudí zahynulo a sedem utrpelo zranenia pri dnešnej dopravnej nehode, ku ktorej došlo v brazílskom štáte Minas Gerais. Miestne úrady, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, potvrdili, že nákladné vozidlo narazilo do minibusu prevážajúceho pacientov do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Podľa výpovedí očitých svedkov došlo k incidentu v skorých ranných hodinách miestneho času, keď šofér kamióna v daždi stratil kontrolu nad svojím vozidlom a narazil do minibusu idúceho v opačnom smere. Šofér kamióna haváriu prežil a zranených previezli do najbližšej nemocnice. Podľa členov štátneho záchranného tímu minibus viezol pacientov liečiacich sa pomocou hemodialýzy, ako aj lekárov na kliniku v meste Montes Claros.

K ďalšej tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu v meste Sao José do Rio Preto na juhu krajiny, kde sa vykoľajil nákladný vlak vezúci kukuricu a vrazil do domov, pričom usmrtil najmenej osem ľudí a rovnaký počet zranil. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovala agentúra DPA. Podľa záchranárov sa pod troskami zničených domov môže nachádzať ešte viac obetí. Incident sa odohral v štáte Sao Paulo, vlak pri vykoľajení zničil štyri obydlia. Polícia zisťuje príčiny nešťastia. Očití svedkovia uviedli, že vlak išiel neprimerane vysokou rýchlosťou. Do úvahy pripadá aj zlý stav trate a technické problémy vlaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona