Dvojica údajne plánovala vraždiť ľavicových politikov

NETKY.SK • 28 August 2017, 19:33 • 2 min
Dvojica údajne plánovala vraždiť ľavicových politikov

BERLÍN - Nemecká polícia podnikla dnes raziu v bytoch a na pracoviskách dvoch osôb podozrivých z plánovania únosu a vrážd ľavicových politikov za ich kladný postoj k migrácii.

slovakia

left justify in out

Jedným z dvojice je policajt, informovala agentúra Reuters. Podľa vyhlásenia spolkovej prokuratúry ani jeden z podozrivých nebol zatiaľ zatknutý a nebol na nich vydaný ani zatykač. K motívu dotyčných prokuratúra uviedla, že sa obávali zbedačenia Nemecka v dôsledku migračnej politiky. Začali tak zhromažďovať potraviny a muníciu do svojich zbraní a plánovať útoky. Mali už aj menný zoznam svojich cieľov.

 

Podľa prokuratúry je dvojica podozrivá z plánovania "násilia ohrozujúceho štát"Podozrivý policajt pracoval v meste Ludwigslust v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko. V jeho prípade sa už začalo disciplinárne konanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies