Dvojica turistov uviazla na hrebeňoch Malej Fatry

NETKY.SK • 29 December 2014, 06:50 • 2 min
Dvojica turistov uviazla na hrebeňoch Malej Fatry

TERCHOVÁ - Horskú záchrannú službu (HZS) požiadala dnes (28.12.) v podvečerných hodinách o pomoc česká turistka.

slovakia

left justify in out

Pri túre po hrebeni Malej Fatry ju a jej kolegu zastihla tma a nepriaznivé poveternostné podmienky, pre ktoré nedokázali samostatne zostúpiť. Ako informuje HZS na svojej internetovej stránke, na hrebeni Malej Fatry v tom čase dosahoval vietor v nárazoch 30 m/s a teplota bola mínus 10 stupňov Celzia. 
      

"40-ročný turista bol podchladený, mal omrzliny na rukách a tvári. Štyria záchranári sa za pomoci lanovky dostali na hrebeň a následne pokračovali na Veľký Kriváň, kde našli uviaznutú dvojicu," uviedla HZS. 
      

Záchranári na mieste dvojici poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a po zateplení s postihnutými pokračovali do Snilovského sedla, odkiaľ boli pomocou lanovky transportovaní do Vrátnej. Podchladeného muža odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice, kde mal podstúpiť ďalšie lekárske ošetrenia. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies