Dvojica prežila bez jedla a vody v divočine. Polícia to označila za zázrak!

NETKY.SK • 24 Október 2021, 09:04 • 2 min
Dvojica prežila bez jedla a vody v divočine. Polícia to označila za zázrak!

BRATISLAVA – Kamaráti mali podľa úradov veľké šťastie, že sa im v nebezpečnej oblasti nič nestalo.

slovakia

left justify in out

Austrálska polícia zverejnila detaily prípadu, ktorý označila za zázrak. Dvojica kamarátov, 14-ročný Mahesh Patrick a 21-ročný Shaun Emitja, sa v pondelok vydali na výlet do odľahlej časti v Severnom teritóriu. Po 4 hodinách jazdy sa im pokazilo auto a nemohli ho opraviť. Počas noci zostali v aute, no nasledujúce ráno sa rozhodli, že pôjdu hľadať vodu. Prešli 5 kilometrov a potom si uvedomili, že idú nesprávnym smerom. „Mysleli si, že idú smerom, ktorý ich zavedie k diaľnici,“ povedala polícia, podľa ktorej naposledy pili vodu v utorok. Napokon sa zo zatiaľ neznámych príčin rozdelili.

 

 

Dvojicu nahlásili ako nezvestnú na druhý deň, keď sa nevrátili do domorodej komunity Hermannsburg ležiacej 120 kilometrov juhozápadne od Alice Springs.

 

Prečítajte si tiež: Začal sa proces s 96-ročnou sekretárkou z koncentračného tábora

 

Mahesh prešiel 35 kilometrov, keď narazil na plot a pokračoval popri ňom celé dva dni. Našli ho v piatok v noci. „Ako zázrakom ho našli členovia komunity,“ ozrejmila polícia.

 

Polícii pomohol s pátraním po kamarátovi, ktorého našli v sobotu v noci. „Sú nesmierne šťastní, že sú nažive. Všetci dobre vieme, aké je to tam nebezpečné,“ vyjadril sa zástupca polície. Obaja boli dehydrovaní a vyčerpaní, ale inak boli v poriadku.

 

img

 

Polícia radí, aby ľudia v podobných prípadoch zostali pri svojich autách, ktoré im poslúžia ako útočisko a ochrana. Rovnako ich z helikoptéry jednoduchšie nájdu. Ak sa niekto vyberie do odľahlej oblasti, odporúčajú tiež zobrať si so sebou jedlo a 4 litre vody na osobu na deň.

 

Možno vás zaujme: Majk Spirit predstavuje budúcnosť v umení a technológiách!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies