Dvojica mužov plánovala atentát na policajného šéfa mesta Ferguson

NETKY.SK • 28 November 2014, 17:47 • 2 min
Dvojica mužov plánovala atentát na policajného šéfa mesta Ferguson

ST. LOUIS - Dvojica amerických mužov plánovala vykonať bombový útok na pamätník Gateway Arch v meste St. Louis a zároveň spáchať atentát na policajného šéfa mesta Ferguson Toma Jacksona, ako aj prokurátora okresu St. Louis Roberta McCullocha, ktorí sa angažovali v prípade zastrelenia Afroameričana Michaela Browna.

slovakia

left justify in out

Podozriví muži identifikovaní ako Brandon Orlando Baldwin a Olajuwon Ali Davis údajne plánovali umiestniť nálož vo vyhliadkovej časti tohto 192 metrov vysokého oblúkového pamätníka, ktorý je symbolom mesta St. Louis. Informoval o tom dnes spravodajský portál Sputnik s odvolaním sa na denník St. Louis Post-Dispatch.
      

Podozrivých zatkli a obžalovali ešte minulý týždeň po tom, ako sa muži pokúsili kúpiť niekoľko rúrkových bômb, prichytili ich však v rámci utajenej policajnej operácie. Baldwin sa takisto pokúsil kúpiť dva kusy pištolí značky Hi-Point. Mužov zatkli tri dni pred oznámením tzv. veľkej poroty, že neobviní policajta, ktorý zastrelil Browna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona