Dvojica maďarov pašovali cigarety v odťahovacom aute

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 16:02 • 2 min
Dvojica maďarov pašovali cigarety v odťahovacom aute

BRATISLAVA/TRNAVA - Dvojica maďarskej národnosti mala ukrytých 80 tisíc kusov cigariet americkej značky.

slovakia

left justify in out

Trnavskí colníci zaistili 80 tisíc kusov cigariet, za ktoré by štát na dianiach prišiel takmer o 10 tisíc eur, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna. Colníci objavili cigarety americkej značky s ukrajinskou kontrolnou známkou v odťahovacom aute. Auto zastavili v noci zo štvrtka na dnes počas kontrolnej akcie na ceste medzi obcami Medveďov a Veľký Meder. 

 

V odťahovacom aute s maďarským evidenčným číslom bol okrem vodiča aj spolujazdec, obaja maďarskej národnosti. Po zastavení hliadkou sa začali správať podozrivo nervózne. Colníci auto prehliadli a v špeciálne vybudovaných úkrytoch našli 80 tisíc kusov cigariet.

 

Ak by sa cigarety dostali na trh, podľa colníkov by štátu vznikla škoda na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške 7 522,02 eura. Zároveň neodvedením dane z pridanej hodnoty by vznikla štátu ďalšia škoda - 2 281,70 eur, zdôraznila Iveta Švárna, hovorkyňa Colného úradu Trnava. Pre podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdali prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. 

 

V prípade preukázania viny hrozí za takýto trestný čin jeden až päť rokov väzenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies