Dvojica gréckych vojakov omylom zablúdila do Turecka

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 11:51 • 2 min
Dvojica gréckych vojakov omylom zablúdila do Turecka

ATÉNY - Turecká pohraničná stráž zadržala dvoch gréckych vojakov, ktorí v zlom počasí zablúdili na tureckú stranu spoločnej hranice. Podľa agentúry Reuters o tom v piatok informovalo velenie gréckej armády.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral vo štvrtok počas obvyklého hliadkovania v zalesnenej oblasti v okolí pohraničného stanovišťa Kastanies. Ide o jediné stanovište, kde medzištátna hranica nevedie cez pohraničnú rieku Evros, ale je pozemná.

 

Členské štáty NATO Turecko a Grécko sa dostali na pokraj vojny v rokoch 1974, 1987 a 1996. Predmetom ich sporov zostáva etnicky rozdelený Cyprus, práva na ťažbu nerastných surovín v Egejskom mori a suverenita nad tamojšími neobývanými ostrovmi.

 

Vlani v decembri, počas návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v Aténach, sa obe krajiny dohodli na oživení procesu konzultácií smerujúcich k nastoleniu vzájomnej dôvery v bilaterálnych vzťahoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona