Dvojgólový trenčiansky strelec Adi: Hrdinom nie som ja, ale celý tím

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:34 • 2 min
Dvojgólový trenčiansky strelec Adi: Hrdinom nie som ja, ale celý tím

DUBNICA NAD VÁHOM - Mužom odvetného zápasu 2. predkola Európskej ligy medzi futbalistami AS Trenčín a IFK Göteborg sa stal ofenzívny hrot Fanendo Adi. Dvoma gólmi z 15. a 71. minúty poslal Trenčanov do 3. predkola EL, v ktorom sa zverenci Ľuboša Nosického pobijú o postupovú miestenku do play off s rumunským tímom Astra Giurgiu.

slovakia

left justify in out

Nigérisjkému futbalosti to sype nielen v Corgoň lige, ale aj v pohárovej Európe, čo potvrdil aj vo štvrtok v Dubnici. "Nie je ľahké strieľať dôležité góly. Vo futbale sa musíte na tieto momenty sústrediť, byť maximálne pripravený. Vo chvíli, keď sa dostanem do šance, nemyslím na iné veci. Koncentrujem sa len na to, ako streliť gól. Mám veľkú radosť z oboch gólov do siete Göteborgu," povedal po zápase Adi. Dvadsaťdvaročný útočník sa však necítil byť hrdinom napriek tomu, že práve jeho presné zásahy rozhodli celý dvojzápas. "Hrdinom nie som ja, to nie je to správne označenie. Hrdinom je celý náš tím," dodal Adi, ktorý s mužstvom veľké oslavy v najbližších dňoch neplánuje: "V nedeľu nás čaká dôležitý ligový zápas so Slovanom. Na oslavy nebude čas. Musíme tvrdo potrénovať, aby sme boli na nedeľu plne sústredení a kvalitne pripravení."

Jediným futbalistom z tábora Trenčanov, ktorého ovládal po konečnom hvizde hnev, bol Peter Mazan. Ofenzívny stredopoliar mohol postupové misky váh nakloniť na trenčiansku stranu oveľa skôr. V 53. minúte si postavil loptu na biely bod po odpískanej ruke Jonssona v šestnástke, no chabým pokusom do stredu brány udržal Göteborg v hre o postup. "Nemali sme určeného hráča na kopanie penált. Ja som si veril, pretože deň pred zápasom sme ich na tréningu skúšali a z dvoch som premenil dve. V zápase je to však úplne iné. Kopol som to zle, priam katastrofálne," nešetril na seba kritikou Mazan. V konečnom dôsledku však môže byť dvadsaťtriročný stredopoliar spokojný, s tímom bude v Európe ďalej pokračovať. "Boli sme lepší ako Göteborg. Myslím, že sme hrali výborný futbal a výborní boli aj naši fanúšikovia. My sme tím, ktorý píše históriu Trenčína," dodal Mazan.

Už budúci týždeň vo štvrtok 1. augusta sa tretí tím uplynulého ročníka Corgoň ligy opäť predstaví na európskej scéne. V Dubnici privíta Nosického družina rumunskú Astru Giurgiu. "Myslím si, že rumunský futbal má veľmi silné finančné zázemie a je na vysokej úrovni. Budeme hrať proti mladému mužstvu, čo sa týka účinkovania v domácej lige aj v európskych súťažiach. V strede poľa má niekoľko kvalitných zahraničných futbalistov. Uvidíme, čo nám ukáže prvý zápas, pretože súpera som ešte hrať nevidel. Neviem preto posúdiť naše šance na postup," povedal pre TASR tréner Nosický, ktorý má o hre svojho tímu v prvom zápase proti Giurgiu jasnú predstavu. "Ťažko povedať, či bude domáce prostredie v prvom dueli pre nás výhodou, to ukáže až samotný výsledok. Budeme sa snažiť hrať takým štýlom, ako proti Göteborgu. Domáci zápas bude pre nás veľmi dôležitý, pretože odveta v Rumunsku bude ťažká." Odvetný duel 3. predkola sa odohrá vo štvrtok 8. augusta v rumunskom meste Giurgiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies