Dvojgólový slovenský hokejový Viking z Liptova zdôraznil pred Fínmi túto nevyhnutnosť

NETKY.SK • 30 December 2020, 13:31 • 2 min
Dvojgólový slovenský hokejový Viking z Liptova zdôraznil pred Fínmi túto nevyhnutnosť

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov nastúpia o 20. hodine nášho času na posledný zápas základnej skupiny MS tejto vekovej kategórie v kanadskej provincii Alberta.

slovakia

left justify in out

Predošlý duel nepotvrdili výborný výkon zo zápasu s Kanadou, keď favorita držali na dištanc a až do konca sa kolíska hokeja musela strachovať o výsledok. Autor dvoch z gólov proti Nemcom, Michal Mrázik, pre hockeyslovakia.sk povedal, že to bolo aj výsledkom úvodnej nervozity.

 

 

„Začali sme s nervozitou, nebolo to ono. Následne sme sa s Nemcami doťahovali. Ku koncu zápasu nám dochádzali sily, odohrali sme dva náročné zápasy,“ vysvetlil rodák z Liptovského Mikuláša. No ak podáme výkon podobný ako s Kanadou a hráčov z krajiny tisícich jazier porazíme, skončíme na druhom mieste, čo by nám pridelilo teoreticky ľahšieho súpera do štvrťfinále.

 

19-ročný hokejista si uvedomuje, že zápas s “javorovým listom“ ukázal, že zverenci Róberta Petrovického na to majú. „S Kanadou sme sa presvedčili, že dá sa hrať aj s favoritom, ak dodržiavame systém a každý robí, čo má,“ dodal Michal Mrázik, ktorý pôsobí v inej škandinávskej krajine – vo Švédsku, kde oblieka dres mládežníckeho tímu Linköping HC J20.

 

V tabuľke A-skupiny svetového šampionátu juniorov je na čele Kanada s deviatimi bodmi, nasleduje Fínsko, ktoré získalo 6. Tretí sú naši reprezentanti so štyrmi bodmi za remízu s Nemeckom a víťazstvo nad Švajčiarskom. O postupové štvrté miesto si to ešte rozdá Nemecko práve s krajinou helvétskeho kríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies