Dvojgólový Bacca postavou finále EL, Emery: Je ambiciózny a chce rásť

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 10:13 • 2 min
Dvojgólový Bacca postavou finále EL, Emery: Je ambiciózny a chce rásť

VARŠAVA - Kolumbijský futbalový útočník Carlos Bacca bol s dvoma gólmi ústrednou postavou stredajšieho finále Európskej ligy UEFA 2014/2015 vo Varšave. Ofenzívny klenot FC Sevilla sa dvakrát dostal za chrbát obrany ukrajinského Dnepra Dnepropetrovsk a chladnokrvnými vyriešeniami gólových situácií priviedol obhajcu opäť na trón v európskom pohári číslo dva.

slovakia

left justify in out

Boli to pre neho šiesty a siedmy gól v tomto ročníku EL a nemohli prísť v lepšej chvíli. Najprv v 31. minúte po kolmici za obrancov urobil aj kľučku brankárovi a dostal favorita do vedenia 2:1, v 73. minúte potom rozhodol ľavačkou, keď sa pohotovo zorientoval v šestnástke. "Chcem venovať triumf Bohu a mojej rodine v Kolumbii. Je to niečo unikátne a chcem si to poriadne užiť. Som nesmierne rád, že som dvoma gólmi pomohol mužstvu," citovala agentúra DPA 28-ročného Baccu, ktorý po príchode z Clubu Bruggy v roku 2013 strelil za Sevillu 36 gólov v 72 zápasoch vo všetkých súťažiach.

 

"Bacca má skvelé schopnosti a kvality, je to výnimočný hráč. Vždy keď je na ihrisku, chce rásť. A dosahovať stále vyššie a vyššie. Je hladný po úspechu. Mám rád takýchto hráčov, ktorí chcú víťaziť, no prvoradé je pre nich mužstvo. Hoci je aj on sám veľmi ambiciózny," povedal tréner víťazov Unai Emery na adresu hrdinu finále, ktorý za Bruggy strelil v 45 dueloch 28 gólov a v Belgicku bol najlepším strelcom sezóny 2012/2013. Do Španielska prišiel za 7 miliónov eur.

 

Meno Bacca spomenul v pozápasovom hodnotení viackrát aj tréner ukrajinského Dnepra Miron Markevič. "Vedeli sme, že je vynikajúci. Napriek tomu sme ho pri druhom a treťom góle nezastavili. Hral výborne, no naši obrancovia ho nestihli pokryť."

 

Dnepr pred finále neinkasoval v troch zo štyroch posledných zápasoch v EL a na ceste do Varšavy nedostal ani v jednom súboji viac ako dva góly. Ale v Poľsku mal v defenzíve problémy. "Dali sme dva góly, ani to nebolo dosť. V predchádzajúcich zápasoch sme neprehrávali ani v zápasoch, keď sme dali len jeden. Boli skúsenejší," dodal tréner zdolaného finalistu.

 

Pred rokom Sevilla uspela vo finále nad Benficou Lisabon po bezgólovom priebehu až v rozstrele z 11 m 4:2, jednu strelu zo značky pokutového kopu premenil aj Bacca. Španieli sú prvým klubom, ktorý obhájil v EL po jej pretransformovaní sa z Pohára UEFA v sezóne 2009/2010. Z pozície tohtoročného víťaza majú premiérovo právo štartovať v novej edícii Ligy majstrov, čím po FC Barcelona, Reale Madrid, Atleticu Madrid a FC Valencia skompletizovali počet španielskych účastníkov na päť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies