Dvoch zranených z nehody autobusu v Taliansku prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 31 Január 2017, 12:11 • 2 min
Dvoch zranených z nehody autobusu v Taliansku prepustili z nemocnice

BUDAPEŠŤ - Dvoch zranených z tragickej havárie autobusu s budapeštianskymi gymnazistami v Taliansku, ktorých liečili v budapeštianskej vojenskej nemocnici, prepustili do domácej liečby. Agentúru MTI o tom dnes informoval riaditeľ nemocnice Róbert Tamás.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov jeden z týchto pacientov utrpel zlomeninu lebky a druhý zlomeninu lakťa. "V nemocnici zostávajú ešte dvaja ľudia s ťažkými popáleninami. Sú v stabilizovanom stave, v nadchádzajúcich dňoch pravdepodobne podstúpia operácie," dodal Tamás.

 

Talianske národné združenie obetí dopravných nehôd a ich pozostalých (AIFVS) podľa maďarského denníka Magyar Idők v súvislosti s nehodou maďarského autobusu uviedlo, že už dávno upozorňovalo talianske orgány na nedostatočnú ochranu okolo diaľničných mostových pilierov.

 

Podľa predsedu združenia AIFVS Alberta Palottiho obyčajné zvodidlo nie je schopné v takýchto prípadoch zabrániť tomu, aby ho ťažšie vozidlá prerazili a narazili do piliera.

 

Talianske orgány podozrievajú 52-ročného vodiča maďarského autobusu zo spôsobenia tejto tragickej nehody, ktorá sa stala 20. januára na diaľnici pri Verone. Muž, ktorého sa iba nedávno podarilo identifikovať, v rozpore s pôvodnými informáciami nehodu prežil a je v starostlivosti talianskych lekárov. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že nehodu zavinila nedbalosť vodiča. Podľa niektorých informácií však nie je možné vylúčiť ani to, že vodičovi prišlo zle.

 

Pozostatky 16 obetí tejto tragickej nehody prevezú do vlasti pravdepodobne v piatok, povedal v pondelok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vo vysielaní verejnoprávnej televízie.

 

Maďarský autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin v piatok pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskej Verone.

 

Autobus po náraze do mostového piliera vyhorel do tla. Pri nehode zomrelo 16 ľudí, bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich. V Taliansku zostala už iba dvojica pacientov v kritickom stave, ostatných zranených postupne previezli letecky a sanitkou do Budapešti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies