Dvoch zajatých Rusov prepravili z nemocnice do väzobného zariadenia v Kyjeve

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 14:25 • 2 min
Dvoch zajatých Rusov prepravili z nemocnice do väzobného zariadenia v Kyjeve

KYJEV - Ruských občanov Jevgenija Jerofejeva a Alexandra Alexandrova, ktorých v máji zajali na Ukrajine, prepravili v stredu z nemocnice do väzobného zariadenia v Kyjeve, oznámila dnes Jerofejevova právna zástupkyňa Oksana Sokolovská.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kosťantyn Kravčuk, právny zástupca Alexandrova, podľa agentúry Interfax-Ukrajina povedal, že jeho klient "nie je zatiaľ schopný sa hýbať a SBU (Ukrajinská bezpečnostná služba) neuviedla dôvod prevozu týchto Rusov do väzobného zariadenia". 


Poradca šéfa SBU Jurij Tandit nedávno avizoval, že súd s Alexandrovom a Jerofejevom je naplánovaný na september, pripomína agentúra TASS. 
Ruský kapitán Jerofejev a seržant Alexandrov padli do zajatia 16. mája neďaleko obce Ščasťa v Luhanskej oblasti. Ukrajinské úrady tvrdili, že ide o ruských vojakov. 


Avšak ruské ministerstvo obrany 18. mája vyhlásilo, že "ruskí občania Alexandr Alexandrov a Jevgenij Jerofejev, ktorých zajala v Luhanskej oblasti Ukrajinská bezpečnostná služba, neboli už v čase zadržania príslušníkmi ruských ozbrojených síl". 


Súd v kyjevskom obvode Ševčenkivskyj 22. mája rozhodol o uvalení väzby na oboch Rusov. Kyjevský odvolací súd 10. júna potvrdil pôvodné súdne rozhodnutie, že Rusi majú zostať vo väzbe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona