Dvoch tínedžerov zatkli pre podozrenie z príprav islamistického útoku v Nemecku

NETKY.SK • 9 December 2016, 13:18 • 2 min
Dvoch tínedžerov zatkli pre podozrenie z príprav islamistického útoku v Nemecku

BERLÍN - Dvoch tínedžerov zatkli v Nemecku pre podozrenie z plánovania islamského extrémistického útoku. Informovala o tom dnes prokuratúra v nemeckom meste Karlsruhe.

slovakia

left justify in out

Dvoch Nemcov vo veku 15 a 17 rokov zatkli vo štvrtok. Podľa prokuratúry sú podozriví z pokusu zaobstarať si strelné zbrane pre prípadný útok na neidentifikované verejné zariadenie v oblasti mesta Aschaffenburg neďaleko Frankfurtu nad Mohanom.

Polícia skonfiškovala aj materiály s islamskou extrémistickou propagandou, vlajky militantnej organizácie Islamský štát (IS) a mobilné telefóny. Žiadne strelné zbrane nenašla.

Prokuratúra dnes uviedla, že neexistujú dôkazy o tom, že by podozriví boli schopní uskutočniť svoj plán, ale zatkli ich pre podozrenie z príprav na spáchanie útoku. Polícia oznámila, že teraz vyšetruje, nakoľko vážny bol tento plán. A dodala, že sú náznaky, že obaja dospievajúci chlapci sú duševne chorí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona