Dvoch príbuzných venezuelského prezidenta obžalovali z pašovania kokaínu

NETKY.SK • 13 November 2015, 00:07 • 2 min
Dvoch príbuzných venezuelského prezidenta obžalovali z pašovania kokaínu

NEW YORK - Dvaja príbuzní venezuelského prezidenta Nicolása Madura čelia v Spojených štátoch obžalobe z pašeráctva kokaínu. Vyplýva to z dnes zverejnených dokumentov amerického súdu, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dvaja obžalovaní muži - 30-ročný Franqui Francisco Flores de Freitas a 29-ročný Efraín Antonio Campo Flores sú synovcami Madurovej manželky a venezuelskej prvej dámy Cilie Floresovej. Obvinenie z pašeráctva proti nim vzniesli na federálnom súde v newyorskom Manhattane.

 

Podľa zdrojov agentúry Reuters, ktoré sú s prípadom dôverne oboznámené, dvojicu zatkli na Haiti a následne v utorok letecky previezli do New Yorku. Pred tamojší súd by mali obaja muži predstúpiť ešte v priebehu dnešného dňa.

 

Podľa vznesených obvinení sa dvojica zúčastnila vo Venezuele na stretnutiach, ktorých cieľom bolo zaslať značnú dávku kokaínu cez Honduras do Spojených štátov.

 

Celý prípad je pre 52-ročného Madura - nástupcu Huga Cháveza - ako aj jeho vládnu Jednotnú socialistickú stranu Venezuely (PSUV) nepríjemnou záležitosťou, zvlášť pred parlamentnými voľbami, ktoré sa v tejto juhoamerickej krajine budú konať v decembri.

 

PSUV by vo voľbách mohla po prvý raz za 16 rokov utrpieť porážku zo strany opozície a stratiť parlamentnú väčšinu. Popularitu vládnej strany oslabili následky ekonomickej krízy, nedostatok potravín a ďalších základných potrieb, obrovská inflácia a vysoká kriminalita.

 

Maduro ale aj ďalší vysokopostavení politici dlhodobo obviňujú USA, že sa podobnými obvineniami z pašovania drog, snažia len medzinárodne zdiskreditovať socialistickú Venezuelu, doplnil Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies