Dvoch podozrivých na motocykli zadržali na letisku v Istanbule

NETKY.SK • 6 November 2016, 13:55 • 2 min
Dvoch podozrivých na motocykli zadržali na letisku v Istanbule

ISTANBUL - Dvoch podozrivých na motocykli zadržali na Atatürkovom medzinárodnom letisku v tureckom meste Istanbul po tom, čo odmietli zastaviť na pokyn polície a tá následne vystrelila do vzduchu varovné výstrely. Informoval o tom dnes guvernér mesta Vasip Šahin.

slovakia

left justify in out

Guvernér dnes nadránom na Twitteri napísal, že zadržaní "nemali pri sebe zbrane ani výbušniny".


Počas prenasledovania podozrivých nesmeli na letisko vchádzať ani z neho odchádzať žiadne vozidlá. Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že premávka sa obnovila po tom, čo polícia riadenou explóziou zneškodnila tašku na motocykli podozrivých mužov. V taške sa výbušniny nenachádzali.


Podozriví mali v registri trestov staršie záznamy o lúpežiach, dodala agentúra Anadolu.
Letecká spoločnosť Turkish Airlines zverejnila na Twitteri odkaz, že odlety z Atatürkovho letiska, tretieho najrušnejšieho v Európe, pokračovali podľa plánu.


Turecko sa zmieta v násilí od júla 2015, pričom zažilo početné samovražedné bombové útoky, ktoré vláda pripísala extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Tieto útoky zabili vyše 250 ľudí, pripomenula agentúra AP.


Turecko sa zároveň nachádza aj uprostred obnoveného konfliktu zo zakázanou Stranou kurdských pracujúcich (PKK), ktorá už tri desaťročia vedie povstanie proti tureckému štátu. Od vlaňajšieho obnovenia nepriateľských akcií bolo zabitých vyše 700 príslušníkov bezpečnostných síl a tisíce militantov PKK, uviedla agentúra Anadolu.
V júni samovražední bomboví atentátnici, podozriví z napojenia na Islamský štát, zabili na Atatürkovom letisku v Istanbule najmenej 44 ľudí a zranili stovky ďalších osôb.


IS sa prihlásil k zodpovednosti za piatkový útok autom naloženým bombami v juhovýchodnom tureckom meste Diyarbakir, informovala organizácia SITE so sídlom v USA, ktorá monitoruje aktivity islamských militantov na internete. Úrad guvernéra Diyarbakiru však oznámil, že za útokom, ktorý si vyžiadal 11 ľudských životov, stojí PKK.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona