Dvoch Palestínčanov zastrelili po útoku v Jeruzaleme

NETKY.SK • 23 December 2015, 16:54 • 2 min
Dvoch Palestínčanov zastrelili po útoku v Jeruzaleme

JERUZALEM - Dvoch palestínskych útočníkov zastrelili dnes izraelskí policajti po tom, ako pobodali židovských chodcov pri vstupe do jeruzalemského Starého mesta. S odvolaním sa na izraelskú políciu o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že k útoku došlo pred Jaffskou bránou v hradbách Starého mesta. Zranenia utrpeli traja ľudia, jeden z nich možno v dôsledku streľby policajtov. Jeden zo zasiahnutých útočníkov zomrel na mieste, druhý neskôr v nemocnici.


Jaffská brána je obľúbeným miestom pre turistov navštevujúcich Staré mesto v Jeruzaleme.


Od polovice septembra prišlo pri takmer každodenných útokoch Palestínčanov nožmi, strelnými zbraňami i autami o život 19 Izraelčanov a americký študent. Izraelské bezpečnostné sily za rovnaký čas zastrelili najmenej 120 Palestínčanov, z nich 82 boli podľa Izraela útočníkmi, zvyšní zahynuli pri zrážkach s bezpečnostnými silami.


Izraelská spravodajská služba Šin Bet dnes oznámila, že odhalila "rozsiahlu teroristickú infraštruktúru" militantného palestínskeho hnutia Hamas v Predjordánsku a Izraeli, ktorú riadili z Pásma Gazy.


Agenti zadržali v uplynulých týždňoch 25 predpokladaných členov Hamasu, ktorí pôsobili v oblasti východne od Jeruzalema a v neďalekom Betleheme. Podľa Šin Bet militanti prevádzkovali laboratórium na výrobu výbušnín a plánovali spáchať samovražedné útoky v Izraeli.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona