Dvoch mužov zadržaných pri raziách v Bruseli obvinili z terorizmu: Obaja sú štátnymi príslušníkmi Belgicka

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 07:26 • 2 min
Dvoch mužov zadržaných pri raziách v Bruseli obvinili z terorizmu: Obaja sú štátnymi príslušníkmi Belgicka

BRUSEL - Belgické úrady vzniesli obvinenia súvisiace s terorizmom voči dvom mužom zadržaným počas stredajšej série razii v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Obaja zadržaní sú Belgičania a podľa vyhlásenia tamojšej prokuratúry sú obvinení z účasti na aktivitách teroristickej skupiny.

 

Polícia vykonala v stredu v belgickej metropole šesť domových prehliadok, pričom sa zamerala na štvrť Anderlecht, kde žije početná komunita prisťahovalcov. Prehľadala štyri byty a dve garáže, v ktorých našla tri samopaly typu kalašnikov s 15 zásobníkmi, jednu brokovnicu a tri menšie strelné zbrane s nábojmi.

 

Zadržané boli štyri osoby a voči dvom z nich vzniesli obvinenia z účasti na činnosti teroristickej skupiny. Podľa informácií prokuratúry nesúviseli tieto razie s vyšetrovaním útokov v Bruseli a Paríži z posledných rokov.

 

Spoločná francúzsko-belgická policajná operácia sa uskutočnila v stredu aj na predmestí severofrancúzskeho mesta Lille, kde zatkli 42-ročného muža pre podozrenie z plánovania "násilného činu".

 

Podľa správ belgických médií boli stredajšie zásahy v Bruseli a Lille namierené voči motorkárskemu gangu Kamikaze Riders. Dvaja z členov tejto skupiny boli vlani odsúdení na tri až šesť rokov väzenia za účasť na činnosti teroristickej skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies