Dvoch mužov obvinili z lúpeže, jeden napadol aj policajta

NETKY.SK • 6 Február 2023, 11:35 • 2 min
Dvoch mužov obvinili z lúpeže, jeden napadol aj policajta

PREŠOV - Zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinila polícia dvoch Prešovčanov vo veku 33 a 41 rokov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, dvojica v piatok 3. februára večer v jednom z bytov na ulici Tarasa Ševčenka v Prešove napadla muža, ktorého jeden z útočníkov opakovane udieral po tvári a druhý ho železnou tyčou udrel po nohe. „Všetko pre to, lebo napadnutý muž im odmietol dať peniaze. Tie si útočníci nakoniec vzali z vrecka bundy napadnutého muža a vyhnali ho z bytu,“ uviedla Ligdayová.

Poškodený muž neutrpel zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Polícia podozrivých zo spáchania tohto skutku v krátkom čase zadržala. Muži skončili v cele policajného zaistenia. Okrem zločinu lúpeže bol mladší z dvojice páchateľov obvinený aj z trestného činu útoku na verejného činiteľa, nakoľko pri zadržaní policajnou hliadkou bol agresívny a napriek opakovanej výzve, aby upustil zo svojho konania, začal s policajtmi zápasiť a zaútočil na jedného z nich a spôsobil mu zranenie. „Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby,“ dodala Ligdayová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies