Dvoch ľudí nabral na rohy býk počas tretieho behu v Pamplone

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 13:26 • 2 min
Dvoch ľudí nabral na rohy býk počas tretieho behu v Pamplone

Dvoch ľudí nabral na rohy býk počas tretieho behu v Pamplone - Cestovanie Najmenej dvoch ľudí dnes nabral na rohy býk v severošpanielskom meste Pamplona, kde tisíce odvážnych mužov bežali uličkami pred šiestimi býkmi. Išlo už o šiesty takýto beh počas kaž

slovakia

left justify in out

img

Najmenej dvoch ľudí dnes nabral na rohy býk v severošpanielskom meste Pamplona, kde tisíce odvážnych mužov bežali uličkami pred šiestimi býkmi. Išlo už o šiesty takýto beh počas každoročného deväťdňového festivalu San Fermín na oslavu patróna mesta. Informoval o tom hovorca Červeného kríža.
      Dvoch ľudí nabral na rohy býk, ktorý sa oddelil od stáda len malú vzdialenosť pred vstupom do mestskej arény, určenej na býčie zápasy. Tá je cieľom každodennej trasy behu. Muži údajne neutrpeli vážne zranenia.
      Niekoľkým ďalším ľuďom museli ošetriť odreniny a rezné rany, ktoré dnes utŕžili pri adrenalínovom behu na trase dlhej 849 metrov. Beh trval niečo vyše tri minúty.
      Každodenný ranný beh je vrcholom tradičného sviatku, ktorý preslávil román Fiesta amerického spisovateľa Ernesta Hemingwaya z roku 1926. Ľudový festival v Pamplone priťahuje každoročne státisíce ľudí i zahraničných turistov. 

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies