Dvoch Britov, ktorí plánovali vraždy policajtov, odsúdili na doživotie

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 18:36 • 2 min
Dvoch Britov, ktorí plánovali vraždy policajtov, odsúdili na doživotie

LONDÝN - Na doživotie odsúdili dnes dvoch mladých Britov, ktorí plánovali útok na policajtov a vojakov v západnom Londýne. Oboch mladíkov vo veku 22 rokov inšpirovala ideológia extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Londýnsky súd dnes obom vymeral doživotný trest odňatia slobody a stanovil, že o predčasné prepustenie budú môcť požiadať najskôr po 20 rokoch, informovala agentúra Reuters. Študenta medicíny Suhaiba Majeeda počas procesu pred londýnskym súdom Old Bailey uznali za vinného z prípravy vrážd a teroristických činov. Druhý obvinený Tarik Hassane, predpokladaný organizátor celého komplotu, sa k vzneseným obvineniam priznal.

 

Dvojica plánovala strieľať z mopedu na vojakov na vojenskej základni v západnej časti Londýna alebo na policajtov z neďalekej policajnej stanice. Pri útoku plánovali použiť pištoľ vybavenú tlmičom, pričom hrozilo aj zabitie civilistov.

 

Muži si stihli urobiť prieskum vytypovaných terčov, avšak polícia ich zatkla ešte pred uskutočnením útoku. Sudca označil za šokujúce, že obaja Briti boli natoľko ovplyvnení "krvilačnou verziou Islamu", že boli odhodlaní použiť zbraň voči vlastným spoluobčanom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona